• Nederlands
    • Engels
    • Frans
    • Duits

Veelgestelde vragen

Waar komt de naam Frisia vandaan?

Goede vraag, deze vraag krijgen we vaker. Gelukkig is het antwoord eenvoudig. Ons bedrijf is in 1899 in Harlingen, Friesland opgericht. Friesland werd vroeger ook wel Frisia genoemd. En daar komt onze naam dus vandaan.

Ik wil graag een spreekbeurt over Frisia en spekjes doen. Is er informatie voor me?

Wat een goed idee! Om je goed op weg te helpen, hebben we een poster gemaakt, waarop hartstikke veel info staat over ons bedrijf en onze producten. Je kunt die poster hier downloaden. Veel succes met je spreekbeurt!

Kan ik een rondleiding krijgen in de fabriek?

Wat zou dat leuk zijn, hè! Helaas kan dat niet. Onze fabriek moet aan zoveel hygiënische eisen en veiligheidseisen voldoen dat het onmogelijk is om gasten over de vloer uit te nodigen. Hoe leuk dat ook zou zijn.

Ik zoek een sponsor. Kan Frisia me sponsoren?

We moeten je teleurstellen. Helaas gaan we niet in op sponsorverzoeken, maar we wensen je succes met het vinden van een sponsor. En als het even tegen zit, neem dan een lekker Frisia snoepje.

Heb je vragen over ingrediënten, verkooppunten en/of de kwaliteit?

 

INGREDIËNTEN

Wat zijn de ingrediënten van spekjes?

Onze spekjes worden gemaakt van suiker, glucose, gelatine, water, lucht, kleurstoffen en smaakstoffen. Achter op elke verpakking zie je het complete overzicht van de ingrediënten van dat product.

Wat wil je weten over allergieën en intoleranties?

We zijn continu bezig onze producten gezonder en duurzamer te maken. Op dit moment zijn onze spekjes vrij van lactose, melk- en/of kippenbestanddelen. Al onze spekjes en UFO’s zijn glutenvrij. De gelatine die we gebruiken is een eiwit en dat zorgt voor een luchtig snoepje. Gelatine kan een dierlijk product zijn. Meer info vind je op de achterzijde van elke verpakking.

VERKOOPPUNTEN

Waar kan ik jullie heerlijke snoep eigenlijk kopen?

Op superveel plekken! Bij supermarkten, kiosken, drogisterijen en groothandels kun je terecht voor (een deel van) ons assortiment. Dus dat komt helemaal goed.

KWALITEIT

Ik heb een klacht over een product. Wat moet ik nu doen?

Dat vinden we echt vervelend voor je. Wil je het volgende doen? Om je klacht goed te kunnen onderzoeken en oplossen, vragen we je het product naar ons op te sturen. Ons adres is: Frisia Snoep, t.a.v. Dienst Quality, Bleukenlaan 18, B-2300 Turnhout België. Het is ook handig als je de lotcode meestuurt (staat op de verpakking en begint met een L) en als je ons vertelt waar en wanneer je het snoep hebt gekocht.

Heb je nog vragen?

We hebben de meest voorkomende vragen alvast beantwoord. Als je toch nog met andere vragen zit, gebruik dan ons contactformulier, want we helpen je graag verder